Flexibel onderwijs organiseren Onderwijs & ICT

De snel veranderende wereld vraagt om studenten die een leven lang ontwikkelen. Dat vergt een flexibeler onderwijsaanbod: studenten willen meer keuzevrijheid en variëteit bij het samenstellen en volgen van hun opleiding. Dit heeft ook invloed op de organisatie en de ondersteuning van het onderwijs.

Uitgelicht

Referentiemodel voor onderwijslogistiek

Breng de onderwijslogistieke keten in kaart

Met het referentiemodel voor flexibele onderwijslogistiek breng je de onderwijslogistieke keten binnen je eigen instelling in kaart.

Bekijk het referentiemodel

Cover Whitepaper Open badges

Kansen voor edubadges in het hoger onderwijs

Lees in de whitepaper wat badges zijn, wat je er mee kunt, wat het belang ervan is, wie de belanghebbenden zijn en hoe badges nu al worden gebruikt.

Lees de whitepaper

Position paper eduID

Op naar een eduID voor alle studenten in Nederland

Trends als digitalisering en flexibilisering zorgen ervoor dat het onderwijs verandert. SURF onderzoekt of één student-identiteit, een eduID, kan helpen om de wensen van diverse partijen te realiseren.

Download de position paper

Innovatie

Stimuleringsregeling Uitwisselen onderwijsaanbod-data

Hoe kun je met behulp van de Open Onderwijs API onderwijsaanbod-data ontsluiten en uitwisselen? Een aantal instellingen experimenteert hiermee.
Meer weten?
studenten in Wageningen studeren

Help mee met de ontwikkeling van eduID

SURF onderzoekt hoe 1 ID voor studenten te realiseren is. Bij de ontwikkeling hiervan kunnen we de hulp van jouw instelling goed gebruiken.
Meer weten?
Jongen in open bibliotheek achter computer

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor onze updates en je ontvangt maximaal 4 keer per jaar een e-mail met daarin de laatste ontwikkelingen.

Meld je aan

Kennis

Deel je kennis in de community onderwijslogistiek

Werk samen en deel kennis met experts in de Special Interest Group Onderwijslogistiek.

Doe mee

Praktijk

Optimaal roosteren op basis van realtime data

De Universiteit Twente werkt aan een efficiëntere manier van roosteren. Location-based services en route-apps zijn hier een voorbeeld van.
Meer weten?
studenten achter computers volgen een college

Diensten

Aanbestedingskalender

Moet je (onderdelen van) je leeromgeving aanbesteden? Kijk dan op de aanbestedingskalender en zie of SURF je kan ondersteunen.

Naar de kalender

Over flexibel onderwijs organiseren

(edu)badges

Een badge is een digitaal bewijsstuk waarmee een student aantoont dat hij of zij bepaalde vaardigheden of kennis beheerst. Ook bevat de badge informatie over de instantie die de badge heeft uitgegeven en de geldigheidstermijn.

Bekijk meer kernbegrippen

Flexibiliteit in het onderwijs

Studenten vragen om meer flexibiliteit in het onderwijs, zodat ze studie, werk en privéleven kunnen combineren, en bij verschillende instellingen kunnen studeren. Zij willen met 1 klik op de knop weten wat hun rooster is, uit welk onderwijsaanbod ze kunnen kiezen binnen en buiten hun instelling, hoe het met hun studievoortgang gaat etcetera. Wat kan SURF betekenen om dit in de toekomst mogelijk te maken?

Lees meer

Studenten met laptop